Etiquette voor, tijdens en na de sollicitatie

Etiquette voor, tijdens en na de sollicitatie (1 ½ uur, € 500,00)

Basisvaardigheden van de zakelijke etiquette en omgangsvormen

Vandaag de dag draait solliciteren om hoe je jezelf zo snel en goed mogelijk kunt profileren. Een brief met cv sturen wordt minder belangrijk. Solliciteren, tegenwoordig ook job marketing genoemd, is eigenlijk een vak apart. Als je een goede indruk wilt maken tijdens een sollicitatie, moet je meer bewijzen dan het bezit van diploma’s en werkervaring. Dat hebben namelijk bijna alle sollicitanten. Het is van belang om andere eigenschappen te belichten. Werkgevers letten ook op sociale vaardigheden, persoonlijkheid en flexibiliteit.

Je sollicitatie wordt in een paar minuten beoordeeld en een gesprek duurt bijna nooit langer dan een uur tot anderhalf uur. Binnen die mogelijkheden moet je een werkgever kunnen overtuigen van jouw kwaliteiten. De basis voor goede presentatie én een succesvol sollicitatiegesprek leg je door je serieus voor te bereiden. Je moet je afvragen hoe je jezelf presenteert, hoe je overkomt en hoe je jezelf verkoopt. Je onderscheiden van andere kandidaten, dat is de belangrijkste opgave waar je voor staat als je solliciteert.

Deze training is ook beschikbaar als e-learning. Kijk voor meer informatie op https://etiquettealacarte.nl/solliciteren of neem contact met ons op voor de mogelijkheden op maat.

VRAGEN? NEEM DIRECT CONTACT OP!