Over ons

De auteurs zijn Yvonne van der Kroft en Ria Doolaard. Beiden hebben jarenlange ervaring als docent en stage coördinator bij diverse beroepsopleidingen.

Tijdens hun werkzaamheden in het beroepsleven en via de bedrijfstrainingen van Etiquette à la carte kwamen zij er tot hun verbazing achter dat er helemaal geen boeken bestaan met moderne en toegankelijke informatie over de diverse vormen van eigentijdse etiquette in het maatschappelijke en zakelijke verkeer in al zijn variëteit. Wat er bestond was traditioneel, achterhaald vaak en zeker niet toegesneden op een snel veranderende samenleving vol nieuwkomers uit andere culturen met hun eigen gebruiken.

Beide auteurs zijn zowel nationaal als internationaal actief. Via de Nederlandse vrijwilligers organisatie PUM vliegen zij regelmatig over de wereld om daar een bijdrage te leveren aan het onderwijs en bedrijfsleven. Tevens verzorgen zij voor alle vrijwillige experts de training ‘Adviseren in interculturele context’.

Ria Doolaard

Aandacht en respect geven vertrouwen in de omgang met elkaar. Het maakt dat we ons hierbij prettig voelen.

Ik heb mijn roots in het beroepsonderwijs liggen..
Communicatie, interculturele relaties en hospitality behoren tot mijn expertises.

Yvonne van der Kroft

Ik ben jarenlang werkzaam geweest bij diverse MBO en HBO opleidingen als docent en stagecoördinator.

Met veel enthousiasme, professionaliteit en deskundigheid geef ik lezingen over etiquette. Dit enthousiasme wilde ik graag terug laten komen in een boek.